Helaas, helaas. Tijdens de persconferentie van dinsdag 2 november zijn er flink wat nieuwe corona-maatregelen aangekondigd. Het aantal besmettingen duidt aan dat dit ook echt hard nodig is. We vinden het heel vervelend dat de maatregelen gevolgen hebben voor ons als sporters, maar we zullen ons natuurlijk aan de regels moeten houden. We hopen op jullie medewerking, flexibiliteit en begrip, laten we samen kijken wat er nog wél kan! 

Hieronder zetten we de nieuwe en aangescherpte corona-maatregelen op een rij. Lees onderstaande goed, dit is belangrijk om bij ons te kunnen blijven sporten.


Coronatoegangsbewijs verplicht
Allereerst de meest ingrijpende maatregel: vanaf 6 november is het coronatoegangsbewijs (de ‘coronapas’) verplicht bij sport op binnensportlocaties vanaf 18 jaar. Dit houdt in dat je verplicht bent om, via een digitale of papieren QR code, te bewijzen dat je ofwel volledig bent gevaccineerd, hersteld bent van corona of minder dan 24 uur geleden negatief getest.

Deze maatregel vraagt veel van jullie als sporters, en veel van ons als organisatie. Laten we proberen alles samen in goede banen te leiden. Wij zullen bij de ingang van de danszaal de QR code en legitimatiebewijs controleren. Zorg dat je beide bij de hand hebt, voor je de danszaal binnen gaat, hierdoor kunnen we de controle snel laten verlopen gaat het zo min mogelijk ten koste van lestijd.

Let op: Door deze verplichte controle moeten we strakker op de tijd letten. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent, vanaf een kwartier voor aanvang en de aanvangstijd van de les. Is er nog een les bezig? Dan wacht je op de gang tot de les is afgelopen. Is de nieuwe les begonnen? Dan kun je helaas geen toegang meer krijgen tot de zaal. De controle vindt plaats bij de voorste deur van de danszaal. Gebruik deze deur altijd als ingang, ook als je bijvoorbeeld naar het toilet gaat, en gebruik de achterste deur om de zaal te verlaten.

Kun of wil je geen QR code tonen? Dan kun je, hoe erg we dit ook vinden, helaas niet op locatie sporten. Vermijd alsjeblieft discussies aan de deur en besef dat wij deze regels opgelegd krijgen, ongeacht onze persoonlijke mening. Wij zijn niet aansprakelijk voor fraude, eventuele boetes zijn voor eigen rekening. Je kunt natuurlijk wel altijd live online lessen volgen of kiezen uit de on demand workouts uit de videotheek.


Draag een mondkapje vanaf de entree van Europapark
Vanaf binnenkomst bij Sportcentrum Europapark tot het moment dat je coronatoegangsbewijs is gecontroleerd, is het verplicht een mondkapje te dragen. Houd deze ook op in kleedkamers, toiletten en in de gang. Het mondkapje mag af zodra je QR code is gecontroleerd.


Houd 1.5 meter afstand tot elkaar
Ook in de zaal hebben we te maken met strengere maatregelen. Houd opnieuw 1.5 meter afstand van elkaar, vermijd lichamelijk contact en houd je aan de basisregels. Blijf zoveel mogelijk op je eigen plek, zorg dus dat je je handdoek en flesje water binnen handbereik hebt. Moet je vaak naar het toilet tijdens een les? Kies dan een plekje dicht bij de deur, zodat je niet dwars door de zaal hoeft te lopen.


Blijf thuis bij klachten
Tot slot misschien nog wel de meest belangrijke maatregel: Heb je klachten? Blijf dan thuis en kom niet sporten op locatie, maar volg een online les. Je kunt live deelnemen of kiezen uit onze on demand workouts in de videotheek. Heb je je aangemeld voor een les en besluit je thuis te blijven? Meld je dan ook even af voor de betreffende les.